Kawa z Rwandy to jedna z najszlachetniejszych i najcenniejszych odmian kawy na świecie. Uprawiana jest na wysoko położonych plantacjach w ...

Virunga – jest uprawiana na wysokości prawie 2500 metrów, na wzgórzach wulkanicznych, które są mieszkaniem najbardziej atrakcyjnych zwierząt w tym ...

Muhazi – jest uprawiana na wysokości 1600 metrów. Czysta źródlana woda i wulkaniczna gleba okolic jeziora Muhazi, sprawiają, że drzewka ...

Kizi Rift – to kawa uprawiana w środkowej części Rwandy, w regionie doliny Kizi Rift. Rośnie w wysokich górach, powyżej ...

Kivu Lake – dojrzewająca i suszona w afrykańskim słońcu, jest najbardziej pożądaną kawą przez światowych koneserów. Rośnie na wysokości 1800 ...

Karambi – bardzo delikatna kawa, uprawiana na południu Rwandy, w dystrykcie Nyamagabe, sąsiadującym z dzikim i wilgotnym parkiem Nyungwe. Południowe ...

Gashonga – uprawiana na wysokości 1683 metrów w zachodniej części Rwandy, nieśmiało wciśniętej między Kongo a Burundi. Uprawy tej kawy ...

Gisuma – rośnie na wysokości 1700 m, w okolicy Parku Narodowego Nyungwe, z obfitością afrykańskiej fauny i flory. Wilgotny górski ...

Kawa Cyondo to wysokogatunkowa arabika typu „Speciality” z Rwandy, z aromatami naturalnymi wywodzącymi się z gleby, na której rośnie kawa. ...

Kawa Akagera to wysokogatunkowa arabika typu „Speciality” z Rwandy, z aromatami naturalnymi wywodzącymi się z gleby, na której rośnie kawa. ...